Από την καρδιά του Ηρακλείου για τον αγώνα των Παλαιστινίων (φωτο – βίντεο)

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε η συναυλία αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης που διοργανώθηκε από την Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου, εργατικά σωματεία και φορείς.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο Νίκος Πατεράκης πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης, ο οποίος κάλεσε τον λαό και τους εργαζόμενους του Ηρακλείου να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο την αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης και τον αγώνα απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Να ακουστεί πιο δυνατά και από περισσότερους το αίτημα για κλείσιμο της βάσης της Σούδας και όλων των βάσεων στην χώρα.

Τέλος κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στην παγκρητια κινητοποίηση 12 Νοέμβρη στα Χανιά.

Σε όλη την διάρκεια της συναυλίας ακούγονταν συνθήματα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» και «Στον ιμπεριαλισμό καμία υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί.»

Στον χώρο υπήρχε έκθεση για το διαχρονικό έγκλημα σε βάρος του παλαιστινιακού λαού. Ξεχώρισαν τα πανό και οι πικέτες που ζωγράφισαν μικρά παιδιά με συνθήματα ενάντια στο έγκλημα που συντελείται.

Οι καλλιτέχνες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης ήταν οι: Σωτήρης Μαργαρίτης, Μάνος Παπαδάκης, Γιάννης Παξιμαδάκης,  Νίκος Σταματάκης, Μάργια Αντωνίου, Γιώργος Κοντογιάννης, Γιώργης Φασουλάς, Κώστας Καλλέργης, Μανώλης Καψάλης, Βασίλης Φασουλάς, Γιώργος Τζωρτζάκης, Κώστας Μαρκάκης, Βασίλης Ξυλούρης, Μαρία Σταυρακάκη, Γιάννης Χαρκούτσης, Κώστας Μακάκης, Γιώργος Παπουτσάκης, Λευτέρης Καλλέργης, Μανούσος Καλλέργης, Θωμάς Μπολάκης και Γιώργος Κυριακόπουλος.

Βίντεο: Μαρία Μαρή— φωτογραφίες: 902.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί